Dealerské dny Sky 2015

Mezi nejžhavějšími tématy celé konference byl náš nejnovější padák ve Sport line kategorii – APOLLO, nejnovější technologie, paramotory a nové sedačky

Už je to 2 roky, co jsme pořádali poslední dealerskou konferenci u nás doma, ve Sky, ve Frýdlantu nad Ostravicí. A protože si setkávání s našimi dealery vždycky velmi užíváme, 2 roky pro nás byla opravdu dlouhá doba.

Naším letošním hlavním cílem bylo představit směr, kterým se chceme ubírat v nadcházejících letech, představit novou strukturu našeho portfolia kluzáků, vzdělat naše zákazníky v oblasti používaných materiálů a designu a zároveň odhalit několik z našich nových výrobků. Nejvíce ze všeho jsme se ale těšili na názory zákazníků a vzájemnou výměnu informací ohledně naší produkce.

Pro nás práce ve Sky není jen o vyrábění vybavení pro paragliding, jde o mnohem víc. Chceme přemýšlet jinak než ostatní, chceme měnit budoucnost novými nápady a technologiemi, chceme probouzet emoce a být u zrodu úžasných zážitků všech našich pilotů, naší velké Sky rodiny - to jsou hodnoty, na kterých nám záleží.

Navštívili nás dealeři z Francie, Švýcarska, Brazílie, Velké Británie, Ruska, Španělska a mnoha dalších míst a tímto bych rád všem, kteří se této akce zúčastnili, moc poděkoval. Martin Němec, výkonný ředitel Sky, opravdový vizionář a tvůrce, odstartoval seminář vášnivým proslovem o tom, odkud přicházíme, kde jsme a kam směřujeme. Všem zúčastněným obrazně vysvětlil, co si mají představit pod pojmem „filosofie Sky“. V průběhu celé jeho řeči byla celá místnost plná inspirujících vibrací.

Detailně jsme představili náš nový koncept „Řad padáků“ - anglicky Lines. Kluzáky chceme nově řadit do tří hlavních kategorií: Sport line, Comfort line, Light line. Hlavním cílem celého konceptu je jasně zákazníka nasměrovat, jak si správně vybrat křídlo na základě svých dovedností a očekávání.

Jako další přišel na řadu náš vývojový tým. Každý jeho člen se na chvíli dostal do pomyslné záře reflektorů - představena byla jak jejich konkrétní práce, tak odvětví, kterému se v našem týmu věnují. A že se náš tým skládá z opravdu různorodých tvůrčích osobností předesílá už jeho multikulturalita – jeho členové pocházejí z České republiky, Slovenska, Švýcarska, Finska a Argentiny.

Mikko Leino – náš grafický designér odhalil novou plánovanou podobu našich webových stránek, a my věříme, že už se, stejně jako my, jejich uvedení nemůžete dočkat. Poté se Alexandre Paux ponořil do tématu paraglidingových tkanin a všem tak osvětlil důvody, proč v současné době pracujeme na projektu výstavby vlastní tkalcovny.

Prošli jsme si hlavní rysy našeho nového padáku z řady Sportline, certifikační kategorie EN B – APOLLO – Triple 3D cut, LEO, rozmístění šňůr, projekční štíhlost 5,45. Jsme rádi, že se nám podařilo vytvořit křídlo pro technicky zaměřeného pilota, který lační po třídě té nejvyšší výkonnosti.

Představili jsme naši nově připravovanou řadu paramotorových křídel: CIMA PWR, FLUX a SL 60, zde se svými zkušenosti s paramotorovým létáním vystoupil Paco Guera z Volemu, známý letec Parabatixu. K paramotorovým kluzákům neodmyslitelně patří motor – na dealerské konferenci jsme představili vlastní řadu motorů Sky Power, konkrétně první 2 zástupce dvoufázových motorů o objemu 100 a 200cc. Jednotka 100 momentálně prochází vývojem a v budoucnu plánujeme ji připojit k Sky Composite podvozku, aby vytvořila skutečně lehký motorový kluzák, který bude vážit méně než 20kg. Podvozek je tvořen ze směsi uhlíku, titanu a hliníku.

Následoval prostor pro otázky a odpovědi, které nám poskytly užitečný feedback pro další práci.

Po velmi vydatném prvním dnu bylo na čase se trochu socializovat, takže jsme se přesunuli do restaurace a baru na večeři.

Následujícího dne na nás svými paprsky oblažilo beskydské sluníčko a hned po snídani jsme pokračovali v programu – Alain Zoller z Air Turquoise – certifikačního institutu pro EN si připravil přednášku na téma certifikací, kterou doprovodil několika videi, mimo jiné jsme měli možnost shlédnou i APOLLO.

Po prosezeném dni a půl byl čas trochu si protáhnout nohy – zakončili jsme tedy celou konferenci prohlídkou obou našich výroben.

Výrobna ve Frýdlantu je v podstatě ředitelstvím Sky. Nacházejí se zde kanceláře jak administrativy, tak vývoje, které jsou umístěny přesně nad místnostmi, kde se šijí kluzáky. Druhá, novější továrna je domovem několika laserových cutterů, nejmodernějších šicích strojů, tiskárny pro sítotisk a sublimační tisk a především je hlavní výrobnou sedaček. Nachází se zde také oddělení karbonové výroby. Přes dvorek se pak ve výrobně v Albrechticích můžeme podívat na budovy nově se rýsující tkalcovny.

Co vám máme povídat, atmosféra celé konference byla prostě plná nadšení, inspirace a nových informací z různých odvětví, kterými se ve Sky zabýváme.

Jsme nadšení, kolik energie se nám od vás – našich zákazníků - dostává zpět, je pro nás opravdovým potěšením tvořit a vymýšlet inovace, vidět emoce, naplňovat sny a vytvářet dobrodružství spolu s tolika lidmi po celém světě.

Chtěli bychom vám všem tímto poděkovat - děkujeme, že se s námi na tuto pouť vydáváte a už se nemůžeme dočkat toho, až budeme naše sny, představy a nápady sdílet s mnoha dalšími generacemi naší velké Sky rodiny.

Tim King

Fotogalerie